Πέμπτη, Οκτωβρίου 7

Τι είναι τα affiliate programs;

Ο βασικός τρόπος για οποιονδήποτε έχει ένα site ή ένα blog να βγάλει χρήματα στο διαδίκτυο είναι τα affiliate programs. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά τα περιβόητα affiliate programs!
Καταρχήν σημαίνει «πρόγραμμα συνεργατών». Οι «συνεργάτες» μιας εταιρίας λοιπόν προσπαθούν να πουλήσουν προϊόντα της εταιρίας με αντάλλαγμα την είσπραξη μιας προμήθειας. Οι προσπάθειες που καταβάλουν οι συνεργάτες να πουλήσουν τα προϊόντα μέσω του διαδικτύου ονομάζεται Affiliate Marketing. Πώληση μπορεί να σημαίνει είτε η πώληση ενός υλικού αγαθού είτε η εγγραφή για παράδειγμα σε μια συνδρομητική υπηρεσία.
Οι συνεργάτες παίρνει ένα κωδικό ( Affiliate ID ) και τον τοποθετούν στην ιστοσελίδα τους. Όταν μια συναλλαγή πραγματοποιείται και προέρχεται από αυτό το ID θεωρείται πως έγινε μέσω του συνεργάτη και αυτός κερδίζει κάποια προμήθεια.
Το affiliate marketing μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κερδοφόρο αν γίνει σωστά.

Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνεται affiliate.Είτε συνεργαζόμενος απευθείας με μια εταιρεία που προσφέρει τέτοια προγράμματα στο internet είτε μέσω δικτύων συνεργατών(affiliate networks).
Για απευθείας συνεργασίες,οι εταιρείες που προσφέρουν τέτοια προγράμματα έχουν συνήθως στο κάτω μέρος της ιστοσελιδας τους ένα link που συνήθως αναφέρει τη λέξη συνεργάτες ή affiliates.
 Όσον αφορά τα Affiliate Network ουσιαστικά λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ του πωλητή και του συνεργάτη βγάζοντάς μας από τη χρονοβόρο διαδικασία να αναζητούμε μόνοι μας προγράμματα συνεργατών.

Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τα δίκτυα διαφημίσεων(π.χ. Google Adsense), με τη διαφορά ότι στο Affiliate Marketing κερδίζεις ποσοστό επί της πώλησης και όχι ένα ποσό όταν κάποιος πατάει ή βλέπει μια διαφήμιση.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι affiliate:

1. Είναι δωρεάν.

2. Δεν χρειάζεται να έχεις δικά σου προιόντα

3. Δεν χρειάζεται να έχεις δική σου ιστοσελίδα για να πουλήσεις.

4. Υπάρχουν τρόποι να προωθήσεις τα προϊόντα που είναι εντελώς δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου