Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26

Σχεδιάστε σωστά το blog σας!


Ένα blog μπορεί να κάνει πολλά για την καριέρα σας, αλλά αν το ιστολόγιο σας δεν έχει καλό setup,απλά θα χάσετε το χρόνο σας. Αν θέλετε να είστε ένας επιτυχημένος blogger,εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε μια καλή σελίδα σχετικά με το blog.
Όταν κάποιος επισκέπτεται το ιστολόγιο σας ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να πάει στη σελίδα σχετικά με το blog. Αν δεν είναι ενδιαφέρουσα, πιθανότατα δεν θα ξαναμπούν στο blog σας. Αν θέλετε η σελίδα σχετικά με το blog να είναι συναρπαστική χρειάζεστε κάποια πράγματα:



Αιτία - δεν θα πρέπει μόνο να εξηγήσετε περί τίνος πρόκειται, αλλά θα πρέπει να δώσετε στον αναγνώστη ένα λόγο να επανέλθει. Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να καταθέσετε όλα τα οφέλη από την ανάγνωση του ιστολογίου σας.
Προσωπική σύνδεση - στα περισσότερα blog υπάρχει έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τον blogger. Έχετε μια αναλυτική επισκόπηση της ζωής σας, καθώς και μια φωτογραφία σας. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική σχέση με ένα επισκέπτη του blog, είναι πιθανό να τον μετατρέψετε σε τακτικό αναγνώστη.
Πληροφορίες επικοινωνίας - Βεβαιωθείτε ότι το e-mail σας είναι εύκολα προσβάσιμο στον αναγνώστη. Δεν εκνευρίζεστε όταν θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιον και δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς;
Κάντε το εύκολο για τους ανθρώπους να επιστρέψουν. Αν και ίσως είστε εξοικειωμένοι με RSS feeds και RSS readers, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι. Στο Sidebar του blog σας,θα πρέπει να παρέχετε πολλαπλές επιλογές εγγραφής. Για παράδειγμα να παρέχετε μια επιλογή μέσω email.

Η παροχή επιλογής συνδρομής δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται επίσης να πεισθούν οι αναγνώστες να εγγραφούν στο email ή RSS feed. Αυτό μπορεί να γίνει με κείμενο:

"Ακόμη και εάν δεν επισκέπτεστε το blog μου σε τακτική βάση, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι με τις τελευταίες αναρτήσεις μου που παραδίδονται σε σας δωρεάν μέσω RSS ή email. "

Κάντε το περιεχόμενό σας να φαίνεται ελκυστικό και διατηρήστε το σχεδιασμό του blog σας απλό
Μπορεί να θέλετε ένα blog με δροσερό σχεδιασμό γραφικών, φωτεινά χρώματα, εικόνες και τόνους ... όμως πραγματικά χρειάζονται; Ένας εντυπωσιακός σχεδιασμός θα καταφέρει μόνο να αποσπάσει άτομα από την ανάγνωση του περιεχομένου σας.


Εδώ είναι 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό του ιστολογίου σας:

Η απλότητα είναι η απόλυτη φινέτσα - προσπαθείστε να δημιουργήσετε ένα απλό λευκό σχεδιασμό με λίγα ή καθόλου γραφικά. Με αυτό τον τρόπο το ιστολόγιό σας θα φορτώσει γρήγορα και οι άνθρωποι θα επικεντρωθούν στην ανάγνωση του περιεχομένου σας.
Όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα - δεν είναι όλοι 20 ετών. Βεβαιωθείτε ότι το κείμενο είναι μεγάλο σε μέγεθος και σε μαύρο χρώμα. Η τυπογραφία που θα επιλέξετε θα πρέπει επίσης να είναι ευανάγνωστη.


Μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις - ο σχεδιασμός του ιστολογίου σας πρέπει να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε εικόνες εντός των post σας. Οι εικόνες θα καταστήσουν τα post σας ευκολότερα στην ανάγνωση.
Δημιουργήστε μια κοινότητα . Αυτό που κάνει ένα blog τόσο σπουδαίο είναι ότι μπορείς να κάνεις κουβέντα μέσα σε αυτο. Θυμηθείτε ότι δεν είστε ο μόνος που πρόκειται να συμβάλλετε στο ιστολόγιό σας, οι αναγνώστες σας θα είναι και αυτοί με τα σχόλιά τους.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια κοινότητα στο ιστολόγιό σας:

Προκαλέστε μια συζήτηση - κλείστε το post σας με μια ανοιχτή ερώτηση. Συνήθως χρησιμοποιώ τη γραμμή, "κάποιος άλλος έχει προτάσεις". Οτιδήποτε θα είναι πραγματικά χρήσιμο.
Χρησιμοποιήστε κοχλιωτές παρατηρησεις - σπειρωτά σχόλια θα είναι πιο εύκολο για άλλους να απαντήσουν σε ένα σχόλιο (όπως και σε ένα φόρουμ συζήτησης). . Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας συνομιλίας μέσω των σχολίων.
Ανταμείψτε αυτούς που καταθέτουν σχόλια - Οι 5 ή 10 πιο ενεργοί σχολιαστές θα αποκτήσουν link στο Sidebar του blog. Αυτό είναι σπουδαίο, διότι θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σχολιάσουν λόγω της κίνησης που θα τους προσφερθεί από το link.
Απαντήστε σε κάθε σχολιαστή - σε κανέναν δεν αρέσει να μιλάει με τον εαυτό του ή τον εαυτό της. Αυτό θα δείξει ότι νοιάζεστε για τη συμβολή των αναγνωστών σας και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη κοινότητα.
Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς (Content is the King)
Το πιο σημαντικό μέρος του blog είναι το περιεχόμενο. Αν δεν έχετε καλό περιεχόμενο, πολύ λίγοι άνθρωποι θα διαβάσουν το ιστολόγιό σας.


Ορίστε μερικοί τρόποι ώστε να βελτιώσετε το περιεχόμενο:

Γράψτε χρήσιμο περιεχόμενο - οι ειδήσεις είναι κάτι ενδιαφέρον αλλά υπάρχουν ήδη χιλιάδες
ανθρώπων που γράφουν για αυτές.. Αντί της καταγραφής των ειδήσεων, δημιουργείτε περιεχόμενο που βοηθά τους ανθρώπους.. Γράφοντας how to-οδηγούς είναι ένα παράδειγμα δημιουργίας χρήσιμου περιεχομένου..


Χρησιμοποιήστε ελκυστικά πρωτοσέλιδα - αν οι τίτλοι των post του blog σας δεν είναι ελκυστικοί, πώς περιμένετε οι άνθρωποι να τα διαβάσουν;
Ότι είναι παλαιό για σας είναι νέο για άλλους - μόνο και μόνο επειδή ξέρετε κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι το ξέρουν και οι άλλοι. Ακόμη και αν ένας άλλο blogger ήδη έγραψε για ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γράψετε για αυτό. Οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν 100 ιστολόγια την ημέρα. Οι πιθανότητες να το έχουν διαβάσει είναι λίγες.
Τέλος, εκτός από καλό περιεχόμενο, πρέπει να γράφετε σε τακτική βάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γράφετε καθημερινά, αλλά χρειάζεται ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα blogging. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να γράφετε μια φορά την εβδομάδα, φροντίστε να δημοσιεύσετε 52 posts έως το τέλος του έτους.

Έχει κανείς να προτείνει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου