Κυριακή, Οκτωβρίου 18

BET ARBITRAGE CALCULATOR


Αν θέλετε να ασχοληθείτε με sure bets ένα άκρως απαραίτητο εργαλείο είναι ένας arbitrage calculator. Γνώμη μου είναι ότι ένας arbitrage calculator είναι πολύ χρήσιμος και για τους απλούς παίκτες του στοιχήματος ώστε να βλέπουν σε ποιο ποσοστό o book σε κάθε στοιχηματικό γεγονός επιστρέφει τα χρήματα στους παίκτες και ποιο είναι το κέρδος του.
Τέτοια απλά προγράμματα υπάρχουν on line,αλλά θα σας πρότεινα να τα έχετε εύκαιρα σε ένα δικό σας excel καθώς πολλές φορές πρέπει ο παίκτης να πάρει γρήγορες αποφάσεις ειδικά όταν μιλάμε για on line στοίχημα.


Ένας υπολογιστής αποδόσεων πρέπει να έχει τα εξής πεδία:


  1. Τα σημεία του γεγονότος,πχ για ποδόσφαιρο 1-Χ-2
  2. Το ποσό που θέλουμε να στοιχηματίσουμε
  3. Το ποσοστό της απόδοσης του sure bet


Συμπληρώνουμε στα κελιά του Excel τις αποδόσεις για τον άσο, το χι και το διπλό καθώς και το ποσό που θέλουμε να στοιχηματίσουμε.


Για παράδειγμα:_____1_______ x______2_____ποσό (euro)__%απόδοση ________________2,20_____3,60____4,00____1000____________
Στα κελιά κάτω από τις αποδόσεις των τριών σημείων με χρήση του excel κάνουμε την απλή διαίρεση ποσό/απόδοση σημείου.π.χ. στον άσο 1000/2,20 στο Χ 1000/3,60 και στο διπλό 1000/4. Αυτό μας δίνει πρακτικά το ποσό που πρέπει να ποντάρουμε σε κάθε σημείο για να πάρουμε πίσω 1000 ευρώ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.


Στο κελί κάτω από το ποσό κάνουμε άθροιση (sum) των τριών ποσών που υπολογίσαμε προηγουμένως. Στο παράδειγμά μας το αποτέλεσμα είναι 982,32 ευρώ δηλαδή κάτω από 1000 ευρώ άρα έχουμε ένα sure bet. Δηλαδή εάν ποντάρουμε αναλογικά σε κάθε σημείο 982,32 ευρώ συνολικά θα κερδίσουμε 1000 ευρώ ανεξαρτήτως αποτελέσματος!


Επιπλέον στο τελευταίο κελί (%απόδοση) διαιρώντας το ποσό που θα κερδίσουμε(1000 ευρώ) προς το ποσό που θα χρειαστεί να ποντάρουμε (982,32 ευρώ) επί 100 βρίσκουμε το ποσοστό της απόδοσης του στοιχήματός μας που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 101,8%.


Αυτός λοιπόν είναι ο πιο απλός τρόπος να φτιάξετε στο excel έναν arbitrage calculator.


Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου